SATU NOU

Informații despre obiectivul turistic

Centrul de echitație „Prietenii cailor”

Acces / Localizare: E581, Satu Nou 737158 (Crețeștii de Sus)
Date de contact: Nr. telefon: 0760 820 830
Se deschide la ora 17
Harta:
Istoric / Particularități:
Centrul pune la dispoziție un loc plin de căluți blânzi și iubitori care vă așteaptă cu nerăbdare sa îi cunoașteți
Adolescenta Alina Toma din Huși a pus bazele primului centru de echitaţie din judeţul Vaslui. Alina Elena Toma este o adolescentă de 16 ani din Huşi care, sprijinită de părinţi, a pus bazele primului centru de echitaţie din judeţul Vaslui.
Povestea Alinei, „fata cu caii“ de la Huşi, aşa cum este cunoscută în zonă, a început pe când a încălecat un cal al vecinilor. „Cred că m-am născut cu această pasiune. De când eram mică iubeam toate animalele, dar până să îmi dau seama că sunt înnebunită după cai au mai trecut câţiva ani. Prima dată am încălecat pe calul unui vecin, la vârsta de 5 ani, şi de aici a pornit totul“, povesteşte Alina.
Copilă fiind şi-a rugat părinţii să-i cumpere un cal al ei, însă dorinţa, considerată un moft, avea să mai aştepte până să fie îndeplinită. În zadar au încercat părinţii să îi explice că este un animal costisitor şi presupune multă grijă, Alina nu a renunţat. Pentru ea nu jucăriile erau cele care îi umpleau chipul de fericire, ci caii.
„Chiar dacă la început nu au fost de acord, până la urmă, vâzând cât sufeream, au decis să îmi cumpere un ponei de la grădina zoologică. Aveam opt ani, iar bucuria nu o pot descrie“, mărturiseşte adolescenta.
Achiziţionarea poneiului a fost un prim pas către visul pe care copila şi-l croia. La fiecare sfârşit de săptămână, din dorinţa de a admira caii, mergea împreună cu tatăl său la târgurile de animale. Pe când avea 12 ani, a reuşit să-l convingă să cumpere un cal care o impresionase până la lacrimi: era o iapă slăbită, chinuită şi plină de răni.