Comuna Pădureni

Informații despre obiectivul turistic

Comuna Pădureni

Acces / Localizare: 5 km de municipiul Huși.
Harta:
Istoric / Particularități:
Aflată la doar câțiva kilometri de Huși, localitatea Pădureni arată ca o adevărată o stațiune turistică europeană.
Aici găsim o piscină de dimensiuni mari cu șezlonguri și umbrele, un sat de vacanță unde oameni se pot caza în regim hotelier, parcuri de agrement cu foișoare, un teatru de vară și teren de sport cu nocturnă. Tot aici se practică pescuitul sportiv și echitația. În paralel s-au făcut investiții în infrastuctura rutieră și utilități.
Planurile de dezvoltare a comunei au început după Revoluție, când a fost ales primar Temistocle Diaconu, pe atunci director al căminului cultural și învățător. Ideile pe care le-a pus în practică, au fost văzute în țările în care a fost, înainte de Revoluție, cu formația de instrumentiști „Stejărelul”. Cu această formație a câștigat „Scoica de Aur”, în 1977. Apoi a reprezentat România începând din 1979, până la Revoluție, în 14 țări.
După 30 de ani de transformări continue, Pădureni a devenit cea mai atractivă comună din județul Vaslui. Printre cele mai spectaculoase investiții se numără satul de vacanță, piscina de dimensiuni mari, sala de spectacole și parcul de agrement. Toate aceste investiții aduc acum încasări consistente la bugetul local.
Comuna Pădureni se poate mândri cu o suprafață de 17,5 hectare de spații verzi, dar nu pârloage la marginea satului, ci în centrul satului. Vorbim de parcuri și de spații verzi.
Cu finațare de la Consiliului Județean Vaslui s-a construit un sat de vacanță, chiar în centrul comunei. Are o capacitate de găzduire pentru 36 de persoane și sunt asigurate toate condițiile de cazare în regim hotelier.
Comuna Pădureni este înfrățită cu localitatea Merdrignac din Franța.